Kontakt

Studio: Novakova 8
10 000 Zagreb

Tel/fax:
+385 1 4818 321

e-mail: info@tisljar-glass.hr
www.tisljar-glass.hr

Izložba u Muzeju antičkog stakla u Zadru

Izložba u Muzeju antičkog stakla u ZadruIzložba staklenih skulptura Jeronima Tišljara "Slomljena svjetlost" otvorena je do 15.9.2017. u Muzeju antičkog stakla u Zadru.Restauriranje vitraja u remetskoj crkvi 2017.

Restauriranje vitraja u remetskoj crkvi 2017.Iznimno zahtjevan restauratorski zahvat na prekrasnim ornamentalnim vitrajima u jednoj od naših najljepših marijanskih crkvi. Temeljito obnovljeni vitraji pod paskom konzervatora s vanjske su strane trajno zaštićeni meko oblikovanim transparentnim sigurnosnim staklom.Zid svjetlosti u Muzeju za umjetnost i obrt

Zid svjetlosti u Muzeju za umjetnost i obrt5.5.2017. u Muzeju za umjetnost i obrt prezentiran je naš prvonagrađeni rad na javnom natječaju za Spomenik domovini. Inspirativna suradnja u timu našeg najizvrsnijeg arhitekta Nenada Fabijanića.
U Guvernerovoj palači 2015.

U Guvernerovoj palači 2015.


Uz mnogo stručnog truda uspješno je realizirana izrada replika ovih unikatnih, historicističkih, staklenih sjenila.Monumentalna staklena instalacija 2014.

Monumentalna staklena instalacija 2014.


Odlična suradnja autora s najboljim hrvatskim staklarima..Klagenfurt Galerija

Klagenfurt Galerija "BV"


Izložba stakla u suradnji s tvrtkom Bokart. Izlažu hrvatski umjetnici Ankin, Kontrec, Lončar, Polanec i Tišljar. Radovi se mogu pogledati do 25.3.2014.

Izložba u Muzeju

Izložba u Muzeju "Mimara"U Muzeju "Mimara" prezentirani su recentni radovi suvremenih hrvatskih umjetnika u staklu. Izložba je osmišljena u povodu ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju. Skulpture se mogu pogledati do 27. 10. 2013.

Vitraj na stubištu

Vitraj na stubištu


Na staklenu plohu nanešen je fini sloj netransparentne crne boje. Nakon što je boja zapečena u staklarskoj peći površine stakla je obostrano modelirana višeslojnim pjeskarenjem. 
Još jedna kvalitetna realizacija najboljih hrvatskih majstora stakla....


Kristalna skulptura u gradskom vrtu

Kristalna skulptura u gradskom vrtu


Prema tokarenom modelu odliven je vatrostalni kalup od staklarskog pijeska i zubarskog gipsa. Negativna forma ispunjena je krhotinama obojenog kristala. Staklo je stopljeno u peći, postupno ohlađeno, te nakon čišćenja kiselinom ručno obrušeno i polirano. 


Ostakljenje mediteranske vile

Ostakljenje mediteranske vile


Kristalno staklo obostrano je gravirano dubinskim jetkanjem u železnobrodskoj majstorskoj radionici koju vodi mistr Jiri, dok su brušene aplikacije ručno oblikovane pod brižnim okom staklarskog umjetnika Zdenka Petra.